به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین نجم الدین طبسی عصر امروز در نشست علمی بررسی آیه «هل اتی» در مرکز تخصصی شیعه شناسی گفت: دشمنان مکتب اهل بیت(ع) هر روایتی که مرتبط با فضایل اهل بیت(ع) است رد و روی تمام این روایات شبهه وارد می کنند.
وی افزود: در همین زمینه برخی آیات را نیز به اعتقادات خود مرتبط می کنند و حتی بیان می کنند، برخی از آنها منتظر پیامبر(ص) بودند و ایمان پیش از ظهور اسلام داشتند.
عضو جامعه مدرسین حوزه اظهارکرد: بسیاری از فضایل اهل بیت(ع) به خصوص امام علی(ع) از سوی این مخالفان مخفی شده است و این فضایل را جزو رموز مخفی خود نگاه داشته اند.
این استاد حوزه تصریح کرد: کسانی که در رد آیات مرتبط با اهل بیت(ع) از استدلالات عجیب و قریب استفاده می کنند در زمینه فضایلی که برای مقدسات خود ذکر می کنند هیچ کدام از این استدلالات را دخیل نمی کنند.
وی گفت: آنها در این مسیر حتی بسیاری از احادیث از جمله حدیث غدیر را که در کتاب های خود ذکر شده بودرا حذف کرده اند، ولی قطعا هیچ فطرت و عقل سلیمی نمی پذیرد که امام علی(ع) یکی از مردم باشد و دیگران افضل من الناس بعد النبی(ص) باشند.
حجت الاسلام والمسلمین طبسی یادآورشد: نکته دیگر این است که همین فضایلی که مورد اشکال تعدادی از این مخالفان و متاسفانه برخی خودی ها که مبتلا به همان بیماری شده اند، باید موشکافی شود، زیرا با مرور زمان صدور این روایات به راحتی می توان آنها را اثبات کرد.
وی گفت: در زمان بنی امیه سب مام علی(ع) در شرق و عالم اسلامی رونق داشت و در مکه و مدینه ایشان را در منابر لعن می کردند، هیچ حدیثی در فضیلت امام (ع)نیز ممنوع بود؛ در همان زمان بزرگانی احادیث فضایل امام(ع) را نقل می کردند و با بدترین وضع به شهادت می رسیدند.
این استاد و متخصص مباحث کلامی امامت تصریح کرد: در کتب اهل سنت نیز بیان شده، اگر کسی نام فرزند خود را نیز علی می گذاشت، شبانه به خانه او آمده و سر این کودک را از تن جدا می کردند؛ به همین خاطر در آن زمان جعل فضایل دیگران باب شد تا هم زنده بمانند و هم مورد حمایت حکام باشند و در مقابل، فضایل امام(ع) نیز نقل نمی شد.
وی گفت: نقل حدیث از فضایل امام علی(ع) درزمان بنی امیه با هزار ضربه شلاق همراه بود، پس کسی جرات نمی کرد، خود را با دستگاه حاکم درانداخته و آنها را نقل کند و به همین دلیل احادیثی که در همان زمان نقل شده است، قطعا با شرط موازین کاملا قابل قبول است.
حجت الاسلام والمسلمین طبسی بیان کرد: روات فضایل امام علی(ع) انسان هایی شجاع بودند و به قوت لایموت اکتفا کردند و پا روی حق نگذاشتند و به همین دلیل این احادیث بسیار گرانبها است.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: روایت متعددی بیان شده است که سوره «هل اتی» در شان امام علی(ع) بیان شده است که این سوره در وصف امام علی(ع)، حضرت زهرا(س) و حسنین(ع) است.
عضو جامعه مدرسین حوزه بیان کرد: علامه حلی بر تمام کتب فریقین مسلط بودند بر اساس همین کتب ثابت کردند که این آیه کاملا ناظر به این چهار بزرگوار است؛ حتی فضه خاتون نیز در این روزها همراه این بزرگواران روزه گرفتند.
وی گفت: وقتی متن روایات مرتبط به سوره هل اتی را در کتب اهل سنت نیز بیان شده است به دقت بخوانیم، دیگر درگیر شبهات امثال ابن تیمیه و ابن روزبهان ونواصب و وهابیون نمی شویم.